VoIP is de telefonie van de toekomst
20 augustus 2019 
1 min. leestijd

VoIP is de telefonie van de toekomst

VoIP telefonie is dé standaard geworden in zakelijke telefonie. Zakelijk VoIP betekent lagere kosten enerzijds en het ruime scala aan mogelijkheden anderzijds. Het maakt bellen over internet populair. Daarnaast hebben Providers in Nederland besloten om te stoppen met de ondersteuning van ISDN.Afbeeldingsresultaat voor voip

Wat is VoIP?

VoIP betekent “Voice over Internet Protocol” en staat voor bellen over het internet. Bij gebruik van VoIP maakt een bedrijf niet langer gebruik van een ISDN netwerk. Ook wordt het ook wel IP-telefonie of internettelefonie genoemd. Oftewel u voert ‘een telefoongesprek via het internet’.

“Grote of kleine organisatie: een goede bereikbaarheid voor relaties is van cruciaal belang”

Voordelen van VoIP:

 • Gebruik zonder handleiding
  Het werkt als een virtuele assistent op PC, tablet en mobiele telefoon die u op verschillende manieren aanreikt om contact te leggen met een collega of relatie.
 • Slimmer, Sneller, Goedkoper!
  Bedrijven gaan dankzij VoIP besparen. Simpelweg omdat communiceren minder tijd en geld kost en omdat medewerkers minder mobiele belkosten gaan maken. Zakelijke adressen en telefoonnummers opslaan op mobiele telefoons is voorbij. Zelfs telefooncentralefuncties als wachtrij en welkomstboodschappen zijn automatisch in te stellen zonder tussenkomst van een receptioniste.
 • Professioneel communiceren
  De vaste telefooncentrale is voor ruim 55 procent van alle MKB organisaties het belangrijkste communicatiekanaal. Toch vindt meer dan de helft zijn bereikbaarheid onder de maat. Een moderne VoIP oplossing verbetert de bereikbaarheid enorm, zowel vast als mobiel.
  Grote, maar ook kleinere bedrijven zijn dankzij het gebruik van VoIP altijd goed bereikbaar. Ongeacht of er vaste of mobiele telefoons gebruikt worden, doorverbinden gebeurt pas nadat gebruikers in de app zien dat hun collega beschikbaar is. Willen medewerkers zakelijk bereikbaar zijn, of juist even niet, dan kan u dat met één klik snel en eenvoudig in hun profiel status wijzigen.
 • Grotere flexibiliteit
  Ontwikkelingen volgen elkaar razendsnel op. Niemand weet exact hoe de wereld er over een paar jaar uitziet. Dat vraag om IT-systemen die zonder moeite moeten worden aangepast. Een toekomst vaste VoIP oplossing biedt die vrijheid.

Het team van ICT Ruyters integreert zowel vaste als mobiele telefonie volledig binnen uw organisatie. Onze VoIP oplossing stelt uw bedrijf in staat om geheel flexibel en volledig schaalbaar te werken. Unified Communication in alle lagen van uw onderneming.