Page content

Met 1,9 Gbps verbreekt Finse Telecomprovider Snelheidsrecord 4G

article content

Met 1,9 Gbps verbreekt Finse Telecomprovider Snelheidsrecord 4G

4G Snelheidsrecord

Finse Telco breekt snelheidsrecord op 4G met 1,9Gbps

De Finse telecomprovider Elisa heeft bij een labtest het snelheidsrecord voor 4G-internet verbroken. Op een testnetwerk haalde het bedrijf een downloadsnelheid van 1,9 gigabits per seconde (Gbps).

Dat is een record, zegt Elisa volgens de BBC. Het bedrijf gebruikte technologie van de Chinese elektronicafabrikant Huawei voor de test. Het snelste commerciële netwerk levert momenteel zo’n 300 Mbps, zo’n zes keer zo langzaam.

Overigens is het onwaarschijnlijk dat klanten van Elisa straks  halen met hun 4G-abonnement. In de praktijk is het zo dat het netwerk zijn snelheid over alle klanten moeten verdelen en dat de snelheid die in het lab wordt gehaald, in de buitenwereld niet wordt gehaald.

Elisa is wel van plan om Finland binnen drie jaar te voorzien van een 4G-netwerk dat 1 Gbps kan halen. Ook een provider in Singapore wil een netwerk dat die snelheid kan halen aanleggen.

Afgelopen februari lukte het een team vol onderzoekers nog om via 5G, de veronderstelde opvolger van 4G, met een snelheid van 1 terabit per seconde te downloaden. Dat is nog eens vijfhonderd keer zo snel als de testsnelheid van Elisa.

Comment Section

0 reacties op “Met 1,9 Gbps verbreekt Finse Telecomprovider Snelheidsrecord 4G

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.