SSL (Secure Sockets Layer)

Secure Sockets Layer certificaat, beter bekend als "SSL-certificaat" is een bestand dat zorgt voor extra beveiliging van data tussen de server (je eigen website) en een browser (zoals Chrome of Firefox).

Deze certificaten koppelen een beveiligde sleutel aan de verbinding van een website. Hierdoor kunnen gegevens live bewaard worden met behulp van encryptie. De bewaarde gegevens hoeven dan niet langs een externe systeem en zijn zo beter beveiligd.

Op die manier kunnen login- en betalingsgegevens zoals wachtwoorden, creditcardnummers en persoonsgegevens veilig gebruikt worden op websites die certificaten toegewezen hebben.

Een Secure Sockets Layer certificaat aanvraag moet gedaan worden door de eigenaar van een website. Dit word gedaan bij een certificaatautoriteit. (zoals bij de ICT Ruyters). Hierna kan de webhosting provider het SSL certificaat installeren in het juiste pakket op de server.

Wat is SSL?


SSL certificaten maken gebruik van het HTTPS-protocol van de browser (poort 443), dit brengt de beveiligde verbinding tot stand.

Het herkennen van een actieve certificaat gaat als volgt:
  • Wanneer de URL van een website begint met HTTPS:// weet je dat de website beveiligd is.
  • Wanneer er een certificaat actief is wordt er een slotje getoond in de adresbalk van je browser. (Of de slotje voor of achter de URL staat, hangt af van de browser die je gebruikt). Als je op het slotje klikt, krijg je een gedetailleerde overzicht te zien over wie het certificaat heeft aangevraagd en uitgegeven.
  • Wanneer er een certificaat met Extended Validation (EV) actief is wordt de adresbalk groen en wordt de naam van het bedrijf getoond.

  • Bekijk deze video voor meer informatie over Secure Sockets Layer!

    [caption id="attachment_203473" align="aligncenter" width="512"]Voorbeeld-site met SSL (Secure Sockets Layer) Beveiliging Een voorbeeld-site met SSL Beveiliging[/caption]
Reactie plaatsen