ISDN gestopt? VoIP is de toekomst
20 augustus 2019 
1 min. leestijd

ISDN gestopt? VoIP is de toekomst

ISDN wat staat voor “Integrated Services Digital Network” is een vorm van digitale telefonie. Veel bedrijven maken gebruik van ISDN in plaats van analoge telefonie omdat er meerdere lijnen geleverd kunnen worden. In het verleden was het enorm bijzonder dat u twee óf meerdere telefoongesprekken tegelijk kon voeren.

ISDN stopt ermee, End of Life?

Aangezien het een verouderde digitale techniek is en er inmiddels technologisch betere alternatieven beschikbaar zijn. Hierdoor is het aantal gebruikers van ISDN snel afgenomen. Providers in Nederland hebben daarom besloten om te stoppen met de ondersteuning van ISDN.
Laten we voorop stellen dat het gevaar nog NIET is geweken. De lijn ‘gaat’ stil vallen, maar over zes maanden. De einddatum, oftewel End of Life, is op 1 maart 2020 en geld voor ISDN 1/2 en wellicht ook voor 5.

End of Sale

KPN, de eigenaar van de koperlijn waar de dienst over loopt, verwachtte natuurlijk al dat niet iedere ISDN gebruiker op tijd zou overstappen. Op 1 september werd voor de buitenwereld een harde deadline geplaatst, maar was vooral bedoeld om noodzaak te creëren. Er is wel iets veranderd bij KPN, namelijk dat er geen nieuwe ISDN 1/2 abonnementen worden afgesloten.

Veel bedrijven maken er nog altijd gebruik van, wat is hiervoor de oplossing voor?


VoIP, telefonie van de toekomst

Afbeeldingsresultaat voor voip

VoIP betekent “Voice over Internet Protocol” en staat voor bellen over het internet. Bij gebruik van VoIP maakt een bedrijf niet langer gebruik van een ISDN netwerk. Ook wordt VoIP ook wel IP-telefonie of internettelefonie genoemd. Oftewel met VoIP voert u ‘een telefoongesprek via het internet’.

Voordelen van VoIP op een rij

  • Toekomstbestendig
  • Slimmer, sneller en goedkoper
  • De samenwerking verloopt effectiever
  • Een grotere flexibiliteit
  • Altijd en overal informatie terugvinden over gevoerde gesprekken

Het grootste voordeel van VoIP is de lage kosten. De grootste besparing zit in de lage kosten.

Wij, De ICT Ruyters integreren zowel vaste als mobiele telefonie volledig. Onze VoIP oplossing stelt het bedrijf in staat om geheel flexibel te werken.


 

Een van de dingen die cruciaal zijn in de definitie van intelligentie is communicatie. Als de mens niet zou overleggen en met elkaar in verbinding stond, waren we nooit gekomen waar we nu zijn. Vandaar dat connectiviteit zo ontzettend belangrijk is voor vooruitgang en innovatie.