Niet ransomware maar downtime is het grootste gevaar
04 april 2020 
1 min. leestijd

Niet ransomware maar downtime is het grootste gevaar

Steeds opnieuw haalt downtime de krantenkoppen als het verlammende effect van gerichte ransomware-aanvallen op grote namen uit het bedrijfsleven. Hoewel ransomware zeker een probleem is voor bedrijven, is juist de bijbehorende downtime het grootste gevaar. Het is gemakkelijk een ransomware-aanval te zien als iets dat alleen de data van jouw bedrijf beïnvloedt, maar het is veel meer dan dat. Hoewel bedrijfsdata inderdaad gevaar loopt, is het juist de onbeschikbaarheid van deze data die nogal dramatische en ingrijpende gevolgen kan hebben.

Er is veel technische expertise nodig om tools te maken die downtime van ransomware en andere cyberaanvallen bestrijden. Het is moeilijk te kwantificeren en te kwalificeren; tegelijkertijd moet downtime zo veel mogelijk worden beperkt. Toch zijn sommige directeuren hier nog altijd niet volledig van overtuigd.
Heeft u wel interesse in producten die ervoor zorgen dat de downtime wordt beperkt bij bedrijven? Wij leveren Datto Backup Continuity and Disaster Recovery.


Stel je een molenaar voor die bloem produceert om brood, pizzadeeg, pistolets en alle andere gebakken producten te maken die we in het dagelijks leven als vanzelfsprekend beschouwen. Brood is van nature een tijdsgebonden product vanwege de bijbehorende supply chain, dus zelfs de minste of geringste downtime heeft negatieve effecten. Deze downtime beïnvloedt de gehele keten; van de molenaar tot de eindklant die wacht op vers brood. Plots is het niet alleen de molenaar die last heeft van de downtime, maar ook de bakker, de winkels die het brood verkopen en de klanten die het brood willen kopen. Denk aan uw eigen supply chain en laat dit even bezinken gedurende onderstaande video.