De Cloud heeft veel voordelen in de gezondheidszorg
25 april 2019 
in Cloud
1 min. leestijd

De Cloud heeft veel voordelen in de gezondheidszorg

Cloud computing en cloud-gebaseerde toepassingen worden de norm voor zorginstellingen over de hele wereld. Of het nu gaat om een browser-based tool of een mobiele app, het is eenvoudiger dan ooit om patiëntenzorg te leveren vanaf elke locatie met een internetverbinding. Als u nog steeds aarzelt om aan te sluiten bij de trend, is het tijd om dit te heroverwegen.

Eenvoudige toegang tot informatie

Door het toenemende aantal patiënten hebben artsen minder tijd om hun patiëntendossiers te bekijken. Vroeger moesten artsen ofwel een heleboel documenten meenemen of uren achter hun desktopcomputer doorbrengen. Maar met cloud-software voor het beheer van elektronische medische dossiers (EMR) kunnen artsen gemakkelijk toegang krijgen tot medische dossiers, waar en wanneer ze maar willen.

HIPAA-naleving

De Health Insurance Portability and Accountability Act (HIPAA) is frustrerend voor artsen die zich overbelast voelen door regels en voorschriften. Maar zonder HIPAA is de privacy van de patiënt in gevaar, dus wat kunt u doen?

Ongeacht of u een browser-gebaseerd hulpmiddel of een mobiele app gebruikt, cloud computing maakt het eenvoudig om u aan te passen aan updates en veranderingen in de regelgeving. Als een leverancier bijvoorbeeld zijn data-encryptienormen wil updaten, kan hij dit in de cloud doen en de wijzigingen worden automatisch doorgevoerd op alle accounts en apparaten – geen nieuwe installaties of configuratie nodig!

Kostenreductie

Dit type IT elimineert ook de noodzaak voor on-site hardware, onderhoudskosten en dure eenmalige softwarelicenties. In termen van minder kwantificeerbare kostenbesparingen verhoogt het de mogelijkheid om overal en altijd toegang te krijgen en is uw IT-afdeling in staat om veel efficiënter te werken.

Schaalbaarheid

In tegenstelling tot kantoorcomputer hardware kunt u cloud-opslagoplossingen in een kwestie van minuten schalen. Naast dit voordeel van organisatorische eenvoud heeft het nog een bijkomend belangrijk aspect; stelt u zich eens voor hoeveel kantoorruimte u nodig heeft om vijf jaar aan medische dossiers op te slaan. Web-gebaseerde EMR-software biedt u meer opslagruimte dan u ooit nodig kunt hebben en haalt records in slechts enkele seconden op.

Betere back-up en herstel van gegevens

Gegevensverlies is een reëel probleem voor de gezondheidszorg. Zal jouw bedrijfscontinuïteit veilig zijn als jouw kantoor plotseling ontoegankelijk wordt? Zelfs een paar dagen downtime kan ernstige gevolgen hebben voor jouw reputatie. Praktijken die hun bestanden in de cloud opslaan hoeven zich hier geen zorgen over te maken, omdat de bestanden op meer dan één locatie worden opgeslagen, zodat back-ups snel kunnen worden hersteld als er iets misgaat.