Cyberresilience loopt achter bij bedrijven in Nederland
30 augustus 2019 
1 min. leestijd

Cyberresilience loopt achter bij bedrijven in Nederland

Nederland loopt achter op het gebied van cyberresilience (cyberweerbaarheid). Slechts 37% van de Nederlandse organisaties is voorbereid op een cyberaanval, of in staat om te reageren op en te herstellen van cyberaanvallen. Dat blijkt uit een onderzoek van e-mailbeveiliger Mimecast.

Wel zijn veel Nederlandse organisaties van plan zo’n strategie uit te rollen in het komende jaar (19%) of later (10%).
24% is daar nu al mee bezigAfbeeldingsresultaat voor mimecast.

De gebrekkige aandacht voor cyberresilience is opvallend, stelt Mimecast. Een fors deel van de Nederlandse organisaties meldt namelijk schade door een gebrek aan weerbaarheid tegen cyberaanvallen en storingen. Bijvoorbeeld doordat werknemers minder productief zijn of door gegevensverlies.

Ook als het gaat om awarenesstrainingen scoort Nederland lager dan andere landen, aldus de onderzoekers. Slechts 16% van de Nederlandse ondervraagden traint het personeel continu om cyberaanvallen te herkennen. Het wereldwijde gemiddelde ligt op ruim een kwart.

Verder blijkt dat ransomware nog altijd een groot risico vormt voor bedrijven.
Het aantal ransomware-aanvallen die de bedrijfsvoering verstoren, is in een jaar tijd met ruim een kwart gestegen. Ongeveer de helft van de ondervraagden kreeg als gevolg van een ransomware-aanval te maken met een downtime van 2 tot 3 dagen. Bijna een derde meldde zelfs een downtime van 4 tot 5 dagen.

Bron: Channel Connect


 

Wanneer u weet dat u veilig online werkzaamheden kunt verrichten, worden er een hele hoop kopzorgen absoluut gemaakt. Weet u of uw werkzaamheden veilig verlopen?
Of wilt u hier extra zekerheid in? Dan heeft u geluk, het ontzorgen van uw IT problemen is waar wij ons vak van maken!