9 Tips om uw beveiligingsoplossing te controleren!
29 mei 2018 

9 Tips om uw beveiligingsoplossing te controleren!

Hoe komt u erachter of uw endpoint-beveiligingsoplossing niet correct werkt? Bekijk de volgende 9 tips en doe een check! IT-Beveiliging staat altijd op #1.

Klinkt een van deze 9 tips bekend? Upgrade zo SNEL mogelijk!

Scans en updates zorgen ervoor dat mijn systeem heel traag werkt…

Dit is één van de meest voorkomende klachten over endpoint-beveiliging. Het is begrijpelijk dat enkele endpoint-oplossingen ervoor kunnen zorgen dat uw systemen langzaam werken. Kijk bij het vergelijken van de verschillende oplossingen, naar de testresultaten die performance- en systeemimpact meten. Zoek naar de laagste getallen binnen de testresultaten en kies de juiste oplossing voor uw systeem.

Medewerkers klagen over de antivirusoplossing…

Als uw medewerkers ontevreden zijn over de antivirus software zullen zij na verloop van tijd dit willen omzeilen op hun zakelijke- en/of privéapparaten. Dit is een groot gevaar en kan een grote impact hebben op de performance en de veiligheid van uw netwerk beïnvloeden.

Uw beveiligingsoplossing presteert negatief/minder…

Virussen of andere verschillende malware soorten worden niet gedetecteerd of er worden niet-schadelijke bestanden gezien als malware: Door een te hoge systeembelasting gaat scannen langzamer en zal het hele netwerk vertragen.

Uw oplossing detecteert niet-schadelijke bestanden en/of links als schadelijk…

Het detecteren van niet-schadelijke bestanden en/of links als schadelijk kan een grote impact hebben op uw false-positive percentage. Een false-positive kan problemen veroorzaken, zoals bijvoorbeeld belangrijke documenten en/of applicaties te verwijderen/plaatsen in quarantaine die u regelmatig gebruikt.

Het verwijderen van schadelijke bestanden en uitzoeken van false-positives is te ingewikkeld…

Een onderzoek in 2017 ontdekte dat:

  • Bijna de helft van alle beveiligingswaarschuwingen false-positives zijn.
  • 3 van de 4 organisaties geven aan dat ze moeite hebben met het ‘managen’ van hun endpoint-beveiligingsrisico’s.
  • Organisaties false-positives als #1 kostenpost zien als het gaat om endpoint-beveiliging.

U heeft een oplossing nodig die stille quarantaines en automatische verwijderingen doorvoert, niet extra werk voor uw IT-team.

Infecties komen steeds vaker terug nadat u ze verwijderd heeft…

Dit wordt veroorzaakt omdat uw oplossing niet goed genoeg beveiligt en/of niet regelmatig updates uitvoert.

Het is moeilijk om de oplossing op meerdere platformen en apparaten te beheren…

Tegenwoordig heeft u beveiligingsoplossingen nodig die zeer makkelijk te beheren zijn. Zoek naar een endpoint-beveiligingsproduct waarin beheer-op-afstand geïntegreerd is, zo kun je het volledige netwerk van werkplekken, servers en smartphones op één locatie controleren.

Kies een oplossing die:

  • Het mogelijk maakt om data en apparaten te beveiligen, waar ze ook maar zijn.
  • Apparaten op afstand vergrendelt, ontgrendelt en kan wissen bij verlies of diefstal.
  • Het mogelijk maakt om uw mobiele apparaten te beschermen zonder een aparte mobile device management (MDM) tool aan te schaffen.

Veiligheids-alerts en/of pop-ups onderbreken uw presentatie en salesdemonstraties…

Dit kan ervoor zorgen dat uw productiviteit wordt belemmerd. Al uw medewerkers hebben ononderbroken toegang nodig tot hun apparaten. Dat wil zeggen dat ze een malwareoplossing, een stille- of presentatiemodus geïntegreerd moeten hebben, die ook makkelijk te gebruiken en betrouwbaar is.

Krijgen van technische ondersteuning en/of klantenservice is moeilijk, of het communiceren met de leverancier verloopt moeizaam…

Als u het een uitdaging vindt om betrouwbare, klantgerichte ondersteuning te ontvangen of als u moeite heeft met buitenlandse externen zal dat gevolgen hebben voor uw productiviteit. Het zal ook zorgen voor frustraties tussen medewerkers, waardoor zij weer de beveiligingsoplossingen zullen omzeilen en zo hun apparaten en uw netwerk openstellen voor cyberaanvallen.

Bent u na het lezen van dit artikel tot de conclusie gekomen om hulp in te schakelen en uw beveiliging te verbeteren? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op en wij zullen u helpen met het vinden van de juiste oplossingen voor uw bedrijf.

Endpoint-beveiliging oplossing

Voorkom Beveiliging Consequenties!

Bronnen:

Wikipedia

Security

arrow_drop_up arrow_drop_down