Page content

article content

Bewust zijn vooraf zorgt voor schadebeperking achteraf!

Beveiliging begint bij jezelf. Wanneer jij zelf niet weet waar je mee bezig bent, weet je niet voor wat voor verwachtingen je komt te staan.
Het is daarom belangrijk dat je bewust bent van de gevolgen. Is jouw beveiliging veilig?

Jij en je omgeving bestaan eigenlijk uit allemaal lagen, denk hierbij aan een een stuk fruit. Neem als voorbeeld een appel. Het midden van het klokhuis, dat ben jij. Daar omheen heb je de personen die dicht bij je staan denk aan: familie en goede vrienden, dit zijn de pitten. Verder heb je het sappigste gedeelte van de appel, het vruchtvlees. Dit zijn personen in je omgeving waar je regelmatig mee praat, alleen niet veel informatie over weet. Daarnaast heb ik je ook nog personen die je nooit spreek, dit is de schil.

Wanneer jij zelf bewust bent van de hoe gemakkelijk het is om informatie van andere personen te krijgen is, zal je anders richting beveiliging gaan kijken. Aangezien ‘Onbekend is Onbemind‘ daarin ook een rol speelt. Wanneer je iets niet weet kan je er geen gevoel bij krijgen. De mens maakt vaak keuzes met gevoel. Wanneer mensen keuzes maken met gevoel is het onbewust 9/10 een verkeerde keuze. De mens is altijd de zwakste schakel. Daarentegen een computer of machine, is het een ‘Ja of een Nee‘,  een binaire manier van denken.

Hier is een voorbeeld waar je ziet wat een investering doet om schade achteraf te voorkomen.

 

 

Om een bewust wording te krijgen welke schade je beperkt door goed over beveiliging na te denken. Hier zal een investering voor plaatsvinden, door deze investering beperk je de vele grotere risico’s die je hebt wanneer je niet bewust bent en niet de eerste stap zet. (De stap: ‘Niets naar iets‘, deze stap is het grootst.)

Ben jij al bewust? Test het met onderstaande foto!

Door meerdere voorbeelden in één afbeelding te weergeven, een bewust beeld te af te geven.

Bewust worden dat de mens de zwakste schakel is.