Beveiliging begint bij uzelf. Wanneer u zelf niet weet waar u mee bezig bent, weet u niet voor wat voor verwachtingen u komt te staan.
Het is daarom belangrijk dat u bewust bent van de gevolgen. Is jouw beveiliging veilig?
U en uw omgeving bestaan eigenlijk uit allemaal lagen, denk hierbij aan een stuk fruit. Neem als voorbeeld een appel. Het midden van het klokhuis, dat bent u. Daaromheen heeft u de personen die dicht bij u staan, denk aan familie en goede vrienden, dit zijn de pitten. Verder heeft u het sappigste gedeelte van de appel, het vruchtvlees. Dit zijn personen in uw omgeving waar u regelmatig mee praat, maar niet veel over weet. Daarnaast heeft u ook nog personen die u nooit spreekt, dit is de schil.
Wanneer u zelf bewust bent hoe gemakkelijk het is om informatie van andere personen te krijgen, zal u anders naar beveiliging gaan kijken. ‘Onbekend is Onbemind‘ speelt daarin ook een rol. Wanneer u iets niet weet kun je er geen gevoel bij krijgen. De mens maakt vaak keuzes met gevoel. Wanneer mensen keuzes maken met gevoel is het onbewust negen van de tien een verkeerde keuze. De mens is altijd de zwakste schakel. Neem daarentegen een computer of machine dan is het een ‘Ja of een Nee‘, een binaire manier van denken.
Hier is een voorbeeld waarbij u kan zien wat een investering doet om schade achteraf te voorkomen.
Om bewust te worden hoe je schade beperkt moet je goed over de beveiliging na denken. Hiervoor is een investering nodig. Door deze investering beperk je de vele grotere risico’s die je hebt wanneer je niet bewust bent en niet de eerste stap zet. (De stap: ‘Niets naar iets‘, deze stap is het grootst.)

Bewust worden dat de mens de zwakste schakel is.
Bent u zich al bewust van alle bedreigingen omtrent uw IT infrastructuur? Wij willen u namelijk graag een (paar) helpende hand(en) bieden!